HTML

Selfie képes az új Karl Lagerfeld bolt Londonban

2014.05.13. 10:39 Kóczián Péter

MTIwOTM3NzMyMzM5MTM1NTE4.jpg

A neves divattervező márkája kihasználja a selfie-mániát, azt kegyetlenül összekapcsolja saját marketingjével a legújabb, londoni boltban, az elegáns Regent Street-en. 

A próbahelységekben Ipad-ek várják a vásárlókat, akik a felpróbált ruhákban rögtön le is fotózhatják magukat, s a még meg sem vett ruhák képeit azonnal szétküldhetik az összes közösségi megosztó oldalon.

Ha jól értem a híradásokat, a képben nem csak az önarckép lehet benne, hanem választani lehet majd a Lagerfeld által előre kialakított filterek közül is. 

Amikor Budapesten a Stile de Bacioban jártam, s le akartam magamat fotózni a frissen vásárolt díszzsebkendőmmel, akkor a biztonsági őr felhívta a figyelmemet, hogy az épületben tilos a fotózás.

Ezt akkor sem értettem. A vásárlás öröm, a nekem tetsző ruhában fotózni magamat nagy élvezet, a gyönyörűen felújított környezet pedig inspirált a fotó készítésére.

Más budapesti boltokban is azt tapasztaltam, hogy az eladóknak ki van adva: a boltban a vásárlók, járókelők ne nagyon fotózzanak. Régimódi és ma már érthetetlen szabály ez. Az áru már ki van rakva, azt a fénykép készítésével nem lehet ellopni. A szabásminták másolása pedig nem a kiskereskedelmi boltokon keresztül történik. Elég a bemutatók fényképeit összegyűjteni.

Karl Lagerfeld bizonyára elég tekintélyes divatikon ahhoz, hogy példája változtasson a budapesti szokásokon.

Ha másért nem, mert a londoni Regent Street-en bevezetett példa bizonyára ragadós lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koczianvasarol.blog.hu/api/trackback/id/tr835868785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása