HTML

Nyugati ízlés, magyar áru

2014.07.14. 12:18 Kóczián Péter

Tomcsányi Dóra idei nyári kollekciója nekem azért tetszik, mert hordható, kellemes, vidám, a színeket tekintve pedig egyszerre finom és merész.

Jó az, ha egy tervező nem csak extrém dolgokban tud utazni, hanem képes hétköznapi ruhákat is készíteni.

A magyar piacról nagyon hiányoznak azok a tervezők, akiknek a ruhái itt és most, magyar kontextusban is viselhetők, s nem a boldogult S-Modell konfekciós szabás hatása érződik rajtuk. A magyarországi butik kultúra még őrzi azt a valószínűleg német piacról származó, középkorú német nők unalmas kosztümjeinek világából építkező szabás világot, amely a nyolcvanas évek óta biztosan meghatározza nálunk a közízlést.

Tomcsányi azért jó, mert köze nincs ehhez az S-Modell-es világhoz, viszont kellően józan ahhoz, hogy viselhető ruhákat szabasson ki. Ezért érdemes végig nézni a kollekcióját

Gyönyörű a rózsaszín-almazöld- fehér összeállítása. 

unnamed.jpg

Nagyon tetszik, hogy a zippzár nem egyenes fut felfelé. unnamed (7).jpg

A kék-zöld színekkel párosított ruhák elegánsan feltűnőek. 

unnamed (3).jpgunnamed (2).jpg

A rózsaszín és az almazöld eléggé gáz színek. De nem Tomcsányinál.

unnamed (11).jpgunnamed (12).jpgunnamed (13).jpg

A narancssárga szín ma Magyarországon még a lezserség jele, de érdemes megfigyelni, Tomcsányi hogyan tudja ezt a lazának tartott színt egyre komolyabb ruhákkal párosítani. A pulóvertől az egybe szabott ruhán át a kosztümig. Szerintem ennyi erővel narancssárga estélyit is tudna készíteni, ha éppen arról lenne szó.

unnamed (8).jpgunnamed (9).jpg

unnamed (10).jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://koczianvasarol.blog.hu/api/trackback/id/tr216464317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2014.07.15. 11:45:35

A magam részéről százszor inkább a régi S-Modell szabás, mint ezek itt. Még mindig van pár holmim (S-Modell, vagy a régi Luxus-ból, ha még emlékszik valaki rá), amik mind a mai napig úgy néznek ki, mintha tegnap vettem volna őket. És sem egy margarétás midi, sem egy hófehér pliszé, sem egy tengerész mintás szoknya nem megy ki soha a divatból.
süti beállítások módosítása