HTML

Burger King: Hova tűnt az Angus bélszín?

2013.08.06. 13:58 Kóczián Péter

A Burger King minden magyarázat nélkül megszüntette az Angus bélszínből készült szendvicsének forgalmazását, a húsimádó közönség nagy bánatára.

A Burger Kingnek hagyományosan nem könnyű megindokolnia létezését a McDonald’s mellett, amely Magyarországon a legelterjedtebb és legközkedveltebb gyorsétterem lánc. Erre a problémára válaszolt a Burger King néhány éve azzal, hogy húsainak sütési módját – a tűzön grillezést - kezdte el reklámozni.

Az Angusa bélszín azonban minderre szerencsésen rátett egy lapáttal. Az Angus bélszín a világ egyik legjobbnak tartott bélszín márkája. A szendvics magyarországi bevezetése idején pedig a prémium éttermek kategóriájában is erőteljesen megjelentek a steak-éttermek, amelyek többé-kevésbé jól megéltek a magyar piacon. Sikerük annyit biztosan jelzett, hogy Magyarországon is van érdeklődés a minőségi húsok iránt.

Amikor még reklámozták, akkor így beszéltek róla: a szendvics húsa skót fekete marhák Írországban tenyésztett változatából készül. Kitűnően márványozott, a zsírhálók egyenletesek benne, lédús, ezért lágy és szaftos ízű hús lesz belőle, színe szép piros.  175 grammos termék, ami ötven százalékkal nagyobb a legnagyobb szendvics húsuknál is, amely a Whopper.

Angus bélszín fotó_teljes.jpg

Az Angus bélszín gyorséttermi használata meglepő újdonság volt Magyarországon, ahol a közönség még sosem találkozott azzal, hogy ilyen minőségi húst állandó jelleggel kaphat egy Burger Kingben.

Az étterem-lánc először csak alkalmi vendégként szerepeltette a szendvicset az étlapján, s a Burger King pultos személyzetétől szerzett információink szerint a szendvics sikerétől tette függővé, hogy megtartja-e a kínálatában.

Győzött a közönség, amely, úgy látszik, nagyra értékelte az új ételt. Az Angus bélszín a Burger King állandó menüjének részévé vált.

Idén tavasszal azonban hirtelen az „Elfogyott” tábla jelent meg az Angus szendvics felett a Burger Kingekben. Némely üzletben a drive-in kiszolgáló utak mellett még ma is látható az eltűnt szendvics hirdetése.

A Fusion Befektetési Zrt eléggé semmitmondó választ adott, amikor emailben rákérdeztem a szendvics sorsára.

A cég vezető munkatársának válasza szerint az Angust éppen tovább fejlesztik, s hamarosan újra elérhető lesz.  

A válasz többfélét is jelenthet. Vagy még valóban vitatkoznak a megtartásán, vagy már régen eldöntötték, hogy nem lesz, csak nem akarnak nagy ügyet csinálni belőle.

A Kóczán vásárol továbbra is várja a Burger King Magyarország információit az Angus bélszínre vonatkozóan. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koczianvasarol.blog.hu/api/trackback/id/tr95447539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása