HTML

3 ezer éves nadrág Kínából

2014.06.06. 03:44 Kóczián Péter

bb_trousers_FREE.jpg

A legrégebbinek számító nadrágokat fedeztek fel egy kínai ásatáson. Lovagló nadrágként használták, s ez forradalmi újdonság volt. A nadrágot ugyanúgy fel kellett találni, mint sok minden mást. Az emberek a nadrág előtt vagy egy részes ruhákat hordtak, mint a tunika vagy a tóga, vagy több részes darabokat, de azokat nem egyben szabták ki. Például Ötzi 5300 évvel ezelőtt a két nadrág szárát külön húzta fel a lábaira. A felfedezés láttán egy amerikai Kína -szakértő  azt mondta: A lelet azt bizonyítja, hogy a nadrág ötletét a vándorló állattenyésztők találták ki, megkönnyítendő a lovaglást. Részletek itt

A két nadrág mindegyike három részes barna anyagból készült. Egy-egy darab a lábaknak, s egy rész az ágyéknak. Az anyagokat nem vágták el, hanem szövőszéken formálták meg a végső méretükre. A nadrágokon voltak oldal nyílások, adtak hozzá gatyakötőt és a lábakra mintákat is szőttek. 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://koczianvasarol.blog.hu/api/trackback/id/tr256282194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vezér01 2014.06.06. 18:40:57

Sumer atyafiakat ábrázoló agyagtáblákon is nadrágos
alakok láthatók,amit a leírásban "gatya" -ként értelmez a francia Labat.
süti beállítások módosítása